Fa referència a la inflamació de la vora palpebral i és una patologia molt freqüent. Els símptomes són molt variats, sent típic el malestar a primeres hores del dia, sensació de “sorreta”, picor, sequedat ocular i en alguns casos ull vermell i fatiga visual.
Tenim 2 tipus:
– La blefaritis anterior que afecta a la vora anterior de la parpella i pot deure’s a sobre-infecció bacteriana o dermatitis seborreica. El seu tractament es basa fonamentalment en higiene palpebral i llàgrimes artificials.
– La blefaritis posterior o també denominada disfunció de glàndules de meibom es produeix quan hi ha una alteració d’aquestes glàndules que són fonamentals per produir el component gras de la llàgrima. En aquests casos la llàgrima s’evapora ràpidament i es desencadena sequedat ocular i en alguns casos ull vermell i úlceres corneals.
– Comptem amb una tècnica que ens ajuda al diagnòstic i es tracta de la meibografia que consisteix en la visualització directa d’aquestes glàndules mitjançant unes fotografies especials i així podem valorar com és el nombre de glàndules afectades i la seva possible recuperació després de les mesures terapèutiques.
El tractament fonamentalment es basa en l’aplicació de calor en les parpelles seguit de massatge i també higiene. A més de llàgrimes artificials , complements vitamínics, corticoides tòpics i antibiòtics orals i tòpics (tetraciclines)

TORNAR A PATOLOGIES

Sabala Oftalmologia - Centre d’Oftalmologia a Barcelona
Blefaritis anterior
Sabala Oftalmologia - Centre d’Oftalmologia a Barcelona
Paciente con rosácea y disfunción de glándulas de Meibomio
Sabala Oftalmologia - Centre d’Oftalmologia a Barcelona
Meibografia
 

HORARI

El nostre horari es:

MATÍ de 09:00h. a 14:00h.
TARDA de 16:00h. a 20:00h.

URGÈNCIES

Per urgències truqui al:

934 545 282

CONTACTE

Aribau, 16 – Entl 1ª – 08011 Barcelona

934 545 282 / 934 547 058

consultes@sabalaoftalmologia.com

© 2017 sabalaoftalmologia.com – Diseño web Per WenanderAvis Legal